Wykonanie
Kolejna propozycja
śniadaniowa. Małe wspomnienie jesieni :)
Składniki:- dwa
jajka- łyżka
mąki-
sól,
pieprz- 2-3 łyżki
wody lub
mlekaJajka rozbić i połączyć z resztą składników dokładnie mieszając aby nie było grudek
mąki. Masę wylać na rozgrzaną patelnię i smażyć na lekkim ogniu z obu stron do ścięcia jaj.Farsz:- 150-200 g
grzybów leśnych-
cebula-
sól,
pieprz-
czosnek niedźwiedziNa patelni podsmażyć
cebulkę, dodać obgotowane wcześniej
grzybki leśne. Podsmażyć aż
woda odparuje. Doprawić
solą,
pieprzem i
czosnkiem niedźwiedzim.Omlet przełożyć na talerz, na środek położyć
grzybki i złożyć na pół.SMACZNEGO!!!