Wykonanie
Oto pomysł jak można wykorzystać
mięso drobiowe z rosołu.
Składniki:Naleśniki:2
jajka250 dag
mąki1 szklanka
wody1 szklanka
mlekaszczypta
soli2 łyżki
olejuFarsz:
mięso obdarte z dwóch udek gotowanych w rosole100 g
pieczarekmarchewka gotowana w rosole1 mała
cebulka1 ząbek
czosnkusól,
pieprz1 surowe
jajkodowolne
przyprawy, np.
majeranekPanierka:
jajkomlekobułka tartaSposób wykonania:1. Składniki na naleśniki miksujemy, odstawiamy na 15minut. Smażymy naleśniki.2. Robimy farsz:
Mięso,
marchewkę, obraną
cebulę i
czosnek przepuścić przez maszynkę do
mięsa.3.
Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej i obsmażamy na patelni, aby
woda z nich odparowała. Mieszamy z
mięsem, doprawiamy do smaku
solą,
pieprzem i
majerankiem.4. Naleśniki smarujemy farszem, zwijamy jak krokiety i panierujemy, najpierw w
jajku wymieszanym z
mlekiem, a
potem w
bułce tartej. Krokiety rumienimy z obu stron na patelni z
olejem.Smacznego!!!