Wykonanie
Share the post "Gulasz z
indykiem,
dynią i
papryką / Turkey, pumpkin and pepper stew"Nie ma nic przyjemniejszego na obiad w chłodne dni niż gulasz. Pyszny, gęsty i rozgrzewający i najlepiej łatwy w przygotowaniu. Dlatego przedstawiam Wam dzisiaj przepis na gulasz z
indykiem,
dynią,
papryką i
grzybami w
sosie pomidorowym z dodatkiem
ziół i odrobiny
śmietanki. Świetny pomsył na łatwy i pożywny obiad dla całej rodziny!

Jeżeli posiadasz Tefal Companion to on
zrobi ten gulasz praktycznie za Ciebie, szczegóły poniżej.



Scroll down for recipe in English(4 porcje)Składniki:2 łyżki
oleju roślinnego400 g
mięsa z indyka (1 mała pierś), pokrojona w dużą kostkę1
cebula, pokrojona w plasterki2 ząbki
czosnku, pokrojone w plasterki100 g
pieczarek, pokrojonych w grube plasterki1
czerwona papryka, z usuniętym gniazdem nasiennym, pokrojona w kostkę200 g dyni, obranej i pokrojone w małą kostkę1 łyżeczka suszonego
tymianku2 łyżeczki mielonej
słodkiej papryki400 g puszka krojonych
pomidorów200 ml
bulionu drobiowegosól,
pieprz i
cukier do smaku1/2 szklanki
śmietanki 36%Przygotowanie:Rozgrzej dużą i głęboką patelnię na średnim ogniu, dodaj
olej i
indyka i podsmaż aż przestanie być surowy w środku. Następnie dodaj wszystkie warzywa, wymieszaj i smaż aż prawie zmiękną, przez około 10 minut, po czym dodaj
tymianek i
paprykę i smaż przez 5 minut.Dodaj
pomidory i
bulion i gotuj na małym ogniu przez około 25-30 minut, aż sos zgęstnieje, a warzywa i
kurczak będą miękkie.Dodaj
śmietankę, zamieszaj, gotuj przez kilka minut, po czym dopraw do smaku
solą,
pieprzem i
cukrem i podawaj!Przygotowanie TC:Do misy TC wyposażonej w mieszadło dodaj
olej i
indyka i uruchom program P1 Slow Cook na 5 minut.Dodaj wszystkie warzywa, mieloną
paprykę i
tymianek i ponownie uruchom program P1 Slow Cook na 5 minut.Następnie dodaj
pomidory i
bulion i uruchom program P2 Slow Cook na 35 minut.Dodaj
śmietankę,dopraw
solą,
pieprzem i
cukrem do smaku uruchom program P1 Slow Cook na 5 minut i podawaj!Smacznego!

English versionTurkey, pumpkin and pepper stew(4 servings)Ingredients:2 tbsp vegetable oil400 g of turkey breast (1 small), cut into large dice1 onion, sliced2 garlic cloves, sliced100 g mushrooms, sliced thickly1 red pepper, deseeded and chopped200 g pumpkin, peeled and cut into small dice1 tsp dried thyme2 tsp sweet
paprika400 g can chopped tomatoes200 ml chicken stocksalt, pepper and sugar to taste1/2 cup of double creamPreparation:Heat large and deep pan ofer medium heat, add oil and add the chicken. Cook until cooked inside and add rest of the vegatbles. Stir and cook until beginning to soften, for about 10 minutes, add thyme and
paprika and cook for 5 minutes.Add tomatoes and chicken stock heat to a simmer and cook, uncovered for about 25-30 minutes, until the sauce has thickened and vegetables and chicken are completely tender.Add double cream, stir and cook for a few minutes, season to taste with salt, pepper and sugar and
serve!Prepration for TCC:Add to the bowl of TCC fitted with stirrer oil and turkey and start P1 Slow Cook program for 5 minutes.Add all the vegatbles,
paprika and thyme and again start P1 Slow Cook program for 5 minutes.Next add tomatoes and chicken stock and start P2 Slow Cook program for 35 minutes.Add double cream, seaosn with salt, pepper and sugar to taste start P1 Slow Cook program for 5 minutes and
serve!Enjoy!

Share the post "Gulasz z
indykiem,
dynią i
papryką / Turkey, pumpkin and pepper stew"



