Kolejna moja propozycja na wykorzystanie popularnego schabu.Tym razem małe kulinarne oszustwo czyli schab a'la strogonow. (Dla przypomnienia w oryginale strogonowa przyrządzamy z polędwicy wołowej). Pyszne, treściwe danie jednogarnkowe.Duuużo mięcha, pieczarki, pomidory i przełamujący smak - ogórek.Do tego aksamitny sos własny, który wytworzył się podczas duszenia mięsa. Smaczne.Bardzo smaczne :))Składniki:600g sch abu2 cebule1 ząbek czosnku200g pieczarek1 czerwona papryka2 ogórki konserwowesólpieprzziołowysłodka paprykaziele angielskieolejpuszka pomidorów w sosie własnymWykonanie:Schab pokroić w podłużne paski o grubości ok 1cm, posolić, posypac słodką papryką. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Wrzucić mięso i podsmażyć ze wszystkich stron. Następnie dodać pokrojoną cebulę i czosnek oraz paprykę. Smażyć całość chwilę. Następnie dorzucić pokrojone pieczarki oraz ziele angielskie. Podlać odrobiną wody, przykryć i dusić około 30 minut. Po tym czasie wlać do mięsapomidory. Doprawić do smaku i dusić całość jeszcze chwilę już bez przykrycia. Na koniec dorzucić ogórki pokrojone w paseczki.