Wykonanie
Na ogół bardzooo rzadko kiedy jem
wieprzowinę. Pewnie kilka lat temu zdarzało się,to częściej,był nawet moment kiedy przez kilka miesięcy w ogóle nie
jadłam tego
mięsa. Ale cóż,teraz od czasu do czasu sobie pozwalam ;)Składniki:500 g
schabu bez kości250 g
pieczarekczerwona paprykapomidory krojone z puszki
cebulaząbek
czosnku2
ogórki kiszonełyżka
masłaolej do smażenia
pieprz i
sólmielona
słodka paprykaMięso pokrój w paseczki,dopraw
solą i
pieprzem. Smaż aż się zarumieni, odstaw na bok.
Pieczarki,
paprykę i
cebulę oczyść.
Pieczarki pokrój w słupki,
paprykę w paski a
cebulę w piórka.Na patelni rozpuść
masło,podsmaż
cebulę z ząbkiem
czosnku. Dodaj
mięso,
pieczarki i
paprykę. Duś przez ok. 10-15 minut.Do
mięsa dodaj
pomidory i pokrojone w kostkę
ogórki,wymieszaj. Duś kolejne 10 minut.Na koniec dopraw do smaku
solą,
pieprzem i
słodką papryką.