Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Biszkoptowy śmietanowiec z ...
Torcik z mascarpone i ... »
Ten sernik wyszedł bardzo smaczny. Nie rozpadał się konsystencja i smak bardzo przyjemny. Zrobiłam z 2 kg twarogu.
Składniki: na ciasto kruche:
masło 250 g
cukier 150 g
żółtka 6 szt
mąką pszenna 400 g
śmietana 12% 5 łyżek
proszek do pieczenia 1.1/2 łyżeczki
Masa serowa:
jaja 8 szt
cukier 1.1/2 szklanki
masło 250 g
mleko 1 szklanka
budyń śmietankowy 3 szt
twaróg półtłusty 2 kg
Dodatkowo:
brzoskwinie z puszki
Wykonanie:
Do misy wsypujemy mąkę,dodajemy cukier,żółtka,posiekane drobno masło,śmietanę i proszek do pieczenia.Zagniatamy szybko składniki i wkładamy do lodówki do schłodzenia. Formę większą do pieczenia mięsa wykładamy papierem do pieczenia i wyjmujemy ciasto z lodówki i do formy.Palcami rozprowadzamy na dnie tylko boki omijamy. Ciasto podpiekamy w piekarniku 20 minut w 170 stopniach. Twaróg mielimy dwukrotnie dodajemy do niego ubite jaja z cukrem,rozpuszczone masło. Mieszamy, w mleku rozpuszczamy budyń i dodajemy do sera. Przekładamy na podpieczony spód. Brzoskwinie z puszki odsączamy i kroimy je w półksiężyce i układamy na twarożku.Wkładamy do pieca na dolny poziom piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez półtorej godziny.Sernik wyszedł doskonały.
poniedziałek, 29 stycznia 2018, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Polecane wpisy
Sernik na zimno z dodatkiem malin i galaretki
Otworzyłam zamrażalnik i tak patrzyłam na pomrożone owoce i zastanawiałam się z czym zrobić ciacho i padło na maliny więc zapraszam was na pyszny sernik z
Sernik na zimno z mascarpone i serków waniliowych
Przy sobocie zachęcam do zrobienia Sernika na zimno z mascarpone i serków waniliowych , na wierzch mrożone poziomki zalane galaretką. Sernik wyszedł bardzo smac
Sernik na krakersach
Sernik na krakersach wyszedł bardzo smaczny. Jest to sposób kiedy nie mamy herbatników. Składniki na sernik: 5 jajek 2 opakowania krake
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2018/01/Sernik-na-kruchym-spodzie-z-brzoskwiniami.html