Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Biszkoptowy śmietanowiec z ...Torcik z
mascarpone i ... »Ten sernik wyszedł bardzo smaczny. Nie rozpadał się konsystencja i smak bardzo przyjemny. Zrobiłam z 2 kg
twarogu.Składniki: na ciasto kruche:
masło 250 g
cukier 150 g
żółtka 6 szt
mąką pszenna 400 g
śmietana 12% 5 łyżek
proszek do pieczenia 1.1/2 łyżeczkiMasa serowa:
jaja 8 szt
cukier 1.1/2 szklanki
masło 250 g
mleko 1 szklanka
budyń śmietankowy 3 szt
twaróg półtłusty 2 kgDodatkowo:
brzoskwinie z puszkiWykonanie:Do misy wsypujemy
mąkę,dodajemy
cukier,
żółtka,posiekane drobno
masło,
śmietanę i
proszek do pieczenia.Zagniatamy szybko składniki i wkładamy do lodówki do schłodzenia. Formę większą do
pieczenia mięsa wykładamy papierem do pieczenia i wyjmujemy ciasto z lodówki i do formy.Palcami rozprowadzamy na dnie tylko boki omijamy. Ciasto podpiekamy w piekarniku 20 minut w 170 stopniach.
Twaróg mielimy dwukrotnie dodajemy do niego ubite
jaja z
cukrem,rozpuszczone
masło. Mieszamy, w
mleku rozpuszczamy
budyń i dodajemy do
sera. Przekładamy na podpieczony spód.
Brzoskwinie z puszki odsączamy i kroimy je w półksiężyce i układamy na
twarożku.Wkładamy do pieca na dolny poziom piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez półtorej godziny.Sernik wyszedł doskonały.
poniedziałek, 29 stycznia 2018, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisySernik na zimno z dodatkiem
malin i
galaretkiOtworzyłam zamrażalnik i tak patrzyłam na pomrożone
owoce i zastanawiałam się z czym zrobić ciacho i padło na
maliny więc zapraszam was na pyszny sernik zSernik na zimno z
mascarpone i
serków waniliowychPrzy sobocie zachęcam do zrobienia Sernika na zimno z
mascarpone i
serków waniliowych , na wierzch mrożone
poziomki zalane
galaretką. Sernik wyszedł bardzo smacSernik na krakersachSernik na krakersach wyszedł bardzo smaczny. Jest to sposób kiedy nie mamy
herbatników. Składniki na sernik: 5
jajek 2 opakowania
krakeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter