ßßß
Składniki na 20 sztuk(w zależności od wielkości papilotek):100 g masła80 g cukru250 g mąki pszennej2 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia180 ml letniego mlekamaliny (po 3 lub 4 do jednej babeczki)Przygotowanie:Piekarnik nagrzewamy do 180 °C. Blaszkę do muffinów wykładamy papilotkami.Masło o temperaturze pokojowej razem z cukrem ucieramy na jednolitą masę.Gdy masa będzie jednolita dodajemy przesianą mąkę pszenną i proszek do pieczenia.
Następnie dodajemy jajka i za każdym razem dokładnie mieszamy.
Na samym końcu dodajemy powoli mleko i mieszamy aż masa będzie jednolita.Wypełniamy ciastem papilotki do 2/3 ich pojemności,
do każdej wkładamy po 3 - 4 maliny wciskając je w ciasto do połowy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 15 - 20 minut, aż urosną lub aż patyczek wetknięty w środek będzie już suchy - należy uważać, aby nie przepiec babeczek, lepiej wyjąć je wcześniej, jeszcze zastygną.Wyciągamy z piekarnika i ustawiamy na kratce, studzimy.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)