Bardzo proste i smaczne ciasto z nutą kokosową. Idealne jako spód do rozmaitych owoców, nie tylko malin. Jest bardzo gęste, więc bez problemu utrzyma na powierzchni nawet najcięższe z nich. Mocno maślana kruszonka idealnie dopełnia smak całości.Składniki na formę 25x30 cm:Ciasto:300g malin300g mąki pszennej200 g cukru200g masła70g wiórków kokosowych3 jaja3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki mleka1 budyń śmietankowyKruszonka:Składniki i sposób wykonania znajdziecie: TUWykonanie:Masło ucieramy z cukrem przez kilka minut. Dodajemy kolejno jaja i mleko. W osobnym naczyniu mąkę mieszamy z kokosem, proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia i całość przesypujemy do masy maślanej. Wszystko razem mieszamy mikserem aż uzyskamy jednolite, gładkie ciasto. Przekładamy je do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką lub bułką tartą formy. Wierzch posypujemy obficie kruszonką. Pieczemy 50-60 minut w temp.170C.Życzę Wam smacznego! :-)