ßßß

Składniki:2 małe główki młodej kapusty0,7 kg boczku wędzonego0,5 kg cienkiej kiełbasy2 cebule4 pomidory ( użyłam malinowych)2 marchewki1 pietruszka500 ml soku pomidorowego1 pęczek posiekanego kopru4 liście laurowe5 kulek ziela angielskiegosól , pieprzPrzygotowanie:Warzywa umyć , osuszyć.Kapustę poszatkować.Obraną marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Warzywa przełożyć do garnka , zalać wodą ,dodać liście laurowe oraz ziele angielskie , gotować do miękkości.Boczek , kiełbasę , cebulę i pomidory pokroić w kostkę.Rozgrzać suchą patelnie , przesmażyć boczek a gdy wytopi tłuszcz dodać kiełbasę i cebulę , smażyć na rumiano.Dodać pomidory , poddusić chwilę mieszając aż puszczą sok.Do kapusty przełożyć zawartość patelni , wlać sok pomidorowy , doprawić solą i pieprzem.Wsypać koperek , gotować kolejne 10 min.

