ßßß
SKŁADNIKI:młoda kapusta 1 główkamarchewki 2-3 sztcebula 1 sztpomidory świeże 1/2 kgprzecier pomidorowy 1 łyżkakoperek 1 pęczeksól pieprz do smakuziele angielskie 1 sztliść laurowy 1 małyPRZYGOTOWANIE:Z kapusty oderwać zewnętrzne „brzydkie” liście. Przekroić na pół, wyciąć głąba i drobno poszatkować. Przełożyć do garnka, zalać wodą, tak do połowy kapusty. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Zagotować. Marchewkę obrać i pokroić w plastry, dodać do garnka. Zmniejszyć ogień i dusić do miękkości kapusty. W tym czasie pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w większą kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na łyżce masła. Gdy już kapusta będzie miękka dodać pomidory, cebulę, łyżkę przecieru, sól i pieprz. Wymieszać i dusić ok 20 minut. Następnie dodać posiekany koperek i ponownie dusić ok 20 minut. Na końcu ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Smacznego :)