ßßß
Składniki:3 skrzydełka1 główka młodej kapusty1 marchewka1 pietruszka3 ziemniaki1 puszka pomidorów1 cebula20 dag wędzonego boczkuziele angielskieliść laurowysól, pieprzprzyprawa do dań z kapustysiekany koperekSposób wykonania:1. Skrzydełka wypłukać, zalać wodę, zagotować, odszumować. Dodać pokrojone warzywa: ziemniaki, marchew, cebulę, pietruszkę. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Gotować, aż warzywa zmiękną.2. Boczek pokroi w kosteczkę, lekko go przyrumienić na patelni.3. Kapustę poszatkować.4. Do gotującego się wywaru z warzywami dodać kapustę i pomidory z puszki, a na kocu boczek i siekany koperek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do dań z kapusty.Smacznego!!!