ßßß
Dla 4 osób:1 długi ogórek sałatkowy2 pęczki rzodkiewek1 pęczek szczypiorkupół pęczka natki pietruszki2 łyżki majonezu2 łyzki kwaśnej śmietanysól, pieprzOgórek umyc i sparzyć, pozostawić ze skórką. Przekroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie pokroić w plasterki, opruszyć solą i odstawić na kilka minut. Rzodkiewki umyć i pokroić w półplasterki. Natkę i szczypiorek posiekać. Ogórki odsączyc z nadmiaru soku, wymeiszac z rzodkiewkami i pokrojonymi ziołami. Majonez wymieszać ze śmietana, doprawić do smaku pieprzem i solą, polać surówkę.niedziela, 05 lutego 2017, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Polecane wpisySurówka marchewkowa z lubczykiemNa pewno przyda się zimą porcja witamin ze szczyptą ... miłości :) Dla 4 osób: 2 łyżeczki posiekanych liści lubczyku 3 starte marchewki 1 starte jabłko 125 g joSurówka z kapusty i poraBardzo dobra do ryby. Dla 4 osób: 2 średnie pory 1/2 główki białej kapusty 1 jabłko 1 marchewka 4 łyżki majonezu 4 łyzki jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cyrySurówka z porów i jabłekDla 4 osob: 250 g porow (biale czesci) 250 jablek 1/2 szklanki majonezu swiezo zmielony czarny pieprz sol szczypta cukru pudru Pory umyc i oczyscic, pokroic w cSurówka z białej rzodkwi1 duża rzowdkiew 1 czerwona cebula pół pęczka natki i koperku olej sól,pieprz Rzodkiew nacieramy na tarce, dodajemy cienko pokrojoną cebulę, posiekaną zieleninę