Wykonanie
Sałatki jadam cały rok, ale latem są najsmaczniejsze. Tym razem proponuję prostą
sałatkę z rokpolem i sezonowymi warzywami. Rokpol możemy zastąpić ulubionym
serem z niebieską pleśnią, a nawet
serem żółtym. Pyszna na lekką kolację lub jako przystawka. Smacznego:) na 2 porcje:2 garści mieszanki ulubionych
sałat,ok. 100 g rokpola,3
jajka na twardo,2
pomidory,kilka plasterków ulubionej
szynki,
ogórek,kilka
rzodkiewek,
szczypiorek,kilka łyżek kwaśnej
śmietany lub
jogurtu plus kilka łyżek
majonezu,
sól,
pieprzJajka i
pomidory pokroić w ósemki,
ogórka i
rzodkiewkę na cienkie plasterki,
szynkę w paski lub kosteczkę. Wymienione składniki ułożyć na sałacie, wkruszyć
ser i posypać
szczypiorkiem.
Śmietanę połączyć z
majonezem, doprawić, polać
sałatkę.