Wykonanie
Trochę mnie tu nie było… Sporo miałam ostatnio spraw na głowie niezwiązanych stricte z gotowaniem – co wcale nie oznacza, że zarzuciłam temat ;) Miałam ciut mniej czasu na inspiracje i przenoszenie ich na bloga. Niemniej wracam :) Moja dzisiejsza propozycja to szybka i zdrowa
sałatka wiosenna. Idealna na weekendowe śniadanie. Zatem do dzieła!POTRZEBNE SKŁADNIKImieszanka
sałatświeży
ogórekszczypiorekrzodkiewka2 ugotowane na twardo
jajka3 łyżki
śmietany (12%) lub
jogurtusok z cytryny1 łyżeczka
brązowego cukrusólpieprzSPOSÓB PRZYGOTOWANIAnajpierw robimy sos: do miski dajemy
jogurt lub
śmietanę, dodajemy
cukier,
sok z cytryny,
sól,
pieprz i wszystko razem dokładnie mieszamy. Sos powinien być słodko – kwaśny;kroimy warzywa:
ogórek (mogą być w talarki lub paski),
rzodkiewkę (w talarki) i
szczypiorek i wraz z
sałatą dodajemy do miski z przygotowanym wcześniej sosem;wszystko razem mieszamy i na samym końcu dodajemy ugotowane na twardo
jajko pokrojone w talarki :)Ot cały sekret sałatki wiosennej. Zachęcam do porannego spożycia :)SMACZNEGO!