Sur�wka z og�rk�w i rzodkiewek

nazwa

Wykonanie

« Kotleciki w migdałach
Pojawiają się już pierwsze nowalijki :)
Dla 4 osób:
1 długi ogórek sałatkowy
2 pęczki rzodkiewek
1 pęczek szczypiorku
pół pęczka natki pietruszki
2 łyżki majonezu
2 łyzki kwaśnej śmietany
sól, pieprz
Ogórek umyc i sparzyć, pozostawić ze skórką. Przekroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie pokroić w plasterki, opruszyć solą i odstawić na kilka minut. Rzodkiewki umyć i pokroić w półplasterki. Natkę i szczypiorek posiekać. Ogórki odsączyc z nadmiaru soku, wymeiszac z rzodkiewkami i pokrojonymi ziołami. Majonez wymieszać ze śmietana, doprawić do smaku pieprzem i solą, polać surówkę.
niedziela, 05 lutego 2017, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Polecane wpisy
Surówka marchewkowa z lubczykiem
Na pewno przyda się zimą porcja witamin ze szczyptą ... miłości :) Dla 4 osób: 2 łyżeczki posiekanych liści lubczyku 3 starte marchewki 1 starte jabłko 125 g jo
Surówka z kapusty i pora
Bardzo dobra do ryby. Dla 4 osób: 2 średnie pory 1/2 główki białej kapusty 1 jabłko 1 marchewka 4 łyżki majonezu 4 łyzki jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cyry
Surówka z porów i jabłek
Dla 4 osob: 250 g porow (biale czesci) 250 jablek 1/2 szklanki majonezu swiezo zmielony czarny pieprz sol szczypta cukru pudru Pory umyc i oczyscic, pokroic w c
Surówka z białej rzodkwi
1 duża rzowdkiew 1 czerwona cebula pół pęczka natki i koperku olej sól,pieprz Rzodkiew nacieramy na tarce, dodajemy cienko pokrojoną cebulę, posiekaną zieleninę
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2017/02/Surowka-z-ogorkow-i-rzodkiewek.html