Wykonanie
« Kotleciki w migdałachPojawiają się już pierwsze nowalijki :)
Dla 4 osób:1 długi
ogórek sałatkowy2 pęczki
rzodkiewek1 pęczek
szczypiorkupół pęczka
natki pietruszki2 łyżki
majonezu2 łyzki kwaśnej
śmietanysól,
pieprzOgórek umyc i sparzyć, pozostawić ze skórką. Przekroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie pokroić w plasterki, opruszyć
solą i odstawić na kilka minut.
Rzodkiewki umyć i pokroić w półplasterki.
Natkę i
szczypiorek posiekać.
Ogórki odsączyc z nadmiaru soku, wymeiszac z
rzodkiewkami i pokrojonymi
ziołami.
Majonez wymieszać ze
śmietana, doprawić do smaku
pieprzem i
solą, polać surówkę.niedziela, 05 lutego 2017, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisySurówka marchewkowa z
lubczykiemNa pewno przyda się zimą porcja witamin ze szczyptą ... miłości :) Dla 4 osób: 2 łyżeczki posiekanych liści
lubczyku 3 starte
marchewki 1 starte
jabłko 125 g joSurówka z
kapusty i
poraBardzo dobra do
ryby. Dla 4 osób: 2 średnie
pory 1/2 główki
białej kapusty 1
jabłko 1
marchewka 4 łyżki
majonezu 4 łyzki
jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cyrySurówka z
porów i
jabłekDla 4 osob: 250 g porow (biale czesci) 250 jablek 1/2 szklanki
majonezu swiezo zmielony
czarny pieprz sol szczypta
cukru pudru Pory umyc i oczyscic, pokroic w cSurówka z białej rzodkwi1 duża rzowdkiew 1
czerwona cebula pół pęczka
natki i
koperku olej sól,
pieprz Rzodkiew nacieramy na tarce, dodajemy cienko pokrojoną
cebulę, posiekaną
zieleninę