ßßß
Na 12 sztuk:300 g mąki100 g mielonych orzechów laskowych175 g cukru1 opakowanie cukru waniliowego, szczypta soli2 dojrzałe banany1 jajko150 g jogurtu naturalnego6 łyżek oleju2 łyżeczki proszku do pieczenia100 g masłaMasło rozpuscić i wymieszać z 100 g mąki i 75 g cukru, zrobić kruszonkę. 200 g mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, pozostałym cukrem, cukrem waniliowym, orzechami i solą. Banany obrac i zmiksować z jajkiem, olejem i jogurtem. Dodac do sypkich składników. Wykałdac do foremek muffinkowych, posypać kruszonką. Piec w temperaturze 175 st. c (z termoobiegiem- 150st C) ok. 25 minut.Przepis z: "Laura Backen nr 3/2016czwartek, 01 grudnia 2016, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyHiszpanskie magdalenasKlasyk hiszpanskiego sniadania. Dosyc podobne do francuskich madaleienes, choc sa o wiele wieksze i bardziej przypominaja ciasto biszkoptowe. Smak mozna zmieniaMuffinki z dyniaSwietne, takie aromatyczne. :) Moj starszy synek stwierdzil, ze smakuja, jak pierniczki. Cos w tym jest, bo sporo w nich przypraw. Moze na drugi dzien nawet lepMuffiny kawowo-czekoladowe z rumemDzis ten przepis mial falstrat- jakies dobre kilka godzin temu mozna juz bylo obejrzec zdjecia moich muffinow. Moze to i dobrze, bo teraz juz ich nie ma ;) Namuffinki w wersji miniProste i pyszne babeczki, zrobione przez moją Córcię:) Dyniowe, czekoladowe, mięciutkie i pyszne! składniki: suche: 1,5 szkl mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszkuMuffinki - Przepis na MuffinyZachęcam do obejrzenia mojego kolejnego filmiku w którym pokażę Wam w jaki sposób przygotowuję moje muffinki: Wypróbujcie ten przepis, gwarantuję, ż