Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Makaronowy duetPiernik z gwiazdką »Jak wiadomo śniadanie to najważniejszy posiłek człowieka , wybieramy przeważnie coś wartościowego do zjedzenia. Dzieci i młodzież zaś szukają słodkiego i lekkiego. Rozwiązaniem są
płatki Lubella, nie konieczne z
mlekiem oj wcale nie.Nietypowe śniadanie również w postaci wyjścia z psem na dwór .Jak widać najlepiej smakują Mlekołaki z nadzieniem
waniliowym. "Obalamy
śniadaniowe wymówki z Lubellą "
Leniuchowanie też ma swoje zalety ,tu podskubie tu poleży, zdrowa przekąska w buzi poleży."Dzień Zdrowego Śniadania"
W dzień czeka nas też nauka gdzie szukamy przed obiadem by coś skosztować i wtedy co szukamy??? No oczywiście, że MLEKOŁAKI CHOCO PIEGOŁAKI , zawierają w sobie pełne ziarno+ żelazo,mangan,miedź,fosfor. Mlekołaki zaspokoją i ochotę na
słodycze.
Przed kolacją przekąska znakomita złapiesz w dwa palce figurkę
waniliową i
chaps do buzi . To dla tych co nie lubią
mleka,a pomimo to zjadają wartościowe składniki w postaci Mlekołaków ,figurek
waniliowych. Mlekołaki z pełnym ziarnem dostarczają naturalnego błonnika pokarmowego .
Dziś was zaskoczę moim serniczkiem. Takiego jeszcze nie robiłam. ważne , że rodzina zadowolona i smakowało.
Jadłam go na śniadanie,przepyszny dzięki płatkom smak rewelacjaSkładniki na sernik:- 120 g
masła- 1 wiaderko
twarogu- 1 szklanka
ksylitolu- 2 czubate łyżki
skrobi ziemniaczanej- 5
jajekDodatkowo:- 150 g
gorzkiej czekolady- wiórka
czekolady "zielone"- 2 łyżki
mleka-
rodzynki 1 /2 szklanki-
mąka pszenna do obsypania
rodzynek-
płatki Corn Flakes pełne ziarno Lubella ( zmiksowane lub w całości)Wykonanie:Do misy wbijamy
jaja całe i miksujemy z
ksylitolem .Dodajemy
ser z wiaderka oraz
mąkę ziemniaczaną .Formę okrągłą 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i wsypujemy na dno
płatki dosyć sporo, a niech wejdą sobie w sernik.Przekładamy połowę masy serowej.
Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na 15 minut by "urosły". Odsączmy
rodzynki i zasypujemy je
mąką tyle by były obsypane. Przekładamy na masę
serową na całą powierzchnie i zalewamy pozostałą masą
serową.Do piekarnika na sano dno wkładamy blaszkę z
wodą i nastawiamy piec na 200 stopni.Wkładamy nasz sernik i pieczemy z "parą
wodną" jakieś 20 minut i zmniejszamy do 170 stopni i pieczemy 1 godzinę.Po wyjęciu i ostudzeniu sernika polałam go
czekoladą roztopioną w
mleku i obsypałam wiórkami
czekolady " zielonymi"
czwartek, 01 grudnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyPasta z
jaja szczypiorku i
sera na kanapkiKoleżanka dała mi bardzo fajny pomysł na zrobienie pasty na kanapki, ja
jadłam jako
sałatkę ale kanapeczka też była rewelacyjna. Składniki:
jaja 10 szt
szczypioWielkanocna
sałatka z
ananasem i
szynkąDziś
sałatka która znajdzie się na Wielkanocnym
stole. Pyszna polecam zrobić. Składniki:
szynka z indyka 300 g
ser gouda 300 g
seler marynowany Develey 150 g kNaleśniki - pyszne śniadanieMoja córka ostatnio przeleżała dzień w łóżku przeziębienie dopadło i była strasznie nieznośna. Oczywiście jako Kochana mamusia zrobiłam jej pyszne śniadanko nalO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter