Wykonanie
Pyszny głęboki smak
czekolady tylko w Brownie !Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównymSkładniki ciasto:200 g
gorzkiej czekolady200 g
masła2 00 g
cukru ( stosowałem trzcinowy)100 g
mąki pszennej6
jajekSkładniki polewa:50 g
gorzkiej czekolady (może być też zwykła)40 ml
mleka1 łyżka
masła1 mała paczka m&m's oraz 1 mała paczka lentilekPrzygotowanie:
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i wraz z
masłem topimy wolno na mniejszym ogniu. W misce ubijamy
jajka na puszysto. Następnie ciągle mieszając mikserem dodajemy
mąkę zmieszaną z
cukrem. Gdy
czekolada ostygła, dodajemy ją do całość ciągle mieszając na wolnych obrotach. Formę o wymiarach 25x35 cm, wykładam papierem do pieczenia. Brownie pieczemy w 180 o C około 25 min.
Między czasie szykujemy polewę, dodajemy
mleko,
czekoladę oraz
masło i rozpuszczamy na wolnym ogniu. Ciasto po wyciągnięciu z pieca, nakładamy polewę i posypujemy m&m's oraz lentilkami. Tak przygotowane Brownie jest delikatne i cały czas wilgotne! Polecam!