Wykonanie
            Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie

Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Kotleciki ziemniaczane z 
seremSałatka warstwowa z ... »Mousse au chocolate czyli pianka czekoladowa

Składniki:20 dag 
czekolady gorzkiej4 łyżki 
mleka3 
jajka1 łyżeczka 
masłaPołamać 
czekoladę na kawałki i rozpuścić w 
mleku cały czas mieszając. Oddzielić 
białko od 
żółtka. 
Białka ubić na sztywno. Rozpuszczoną 
czekoladę zdjąć z ognia. Do ostudzonej masy czekoladowej dodać 
żółtka i 
masło. Wszystko razem dobrze wymieszać. Do przygotowanej masy dodawać małe ilości ubitego 
białka, łączyć go z masą powoli mieszając. Dobrze wymieszaną piankę przelać do pucharków, włożyć do lodówki. Pianka musi byc dobrze zastygnięta. Można dowolnie udekorować. Jest pyszna z 
lodami.Smacznego:)piątek, 19 lutego 2010, wiosenka27poleć znajomemu » 
śledź komentarze (rss) »Komentarze