ßßß
 
            
         Składniki: na około 20 sztuk100 ml mleka75 g masła125g mąki4-5 jajek125 g świeżo startego pikantnego seraWykonanie:Mleko gotujemy z 75 ml wody i masłem. Dodajemy całą mąkę i mieszamy tak długo, aż utworzy się ciasto. Zdejmujemy garnek z ognia. Dodajemy do ciasta 1 jajko, mieszamy i studzimy. Cały czas mieszamy i dodajemy po kolei pozostałe jajka i 100 g startego sera. Ciasto powinno nabrać połysku. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego lub szprycy do dekoracji i wyciskamy niewielkie porcje na blachę wyłożoną pergaminem i lekko posypanej mąką. Piekarnik nagrzewamy do 225°C. Uformowane na blaszce porcje ciasta posypujemy resztą sera i pieczemy około 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175°C i pieczemy jeszcze 20 minut. W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika. Gotowe! :)Przepis pochodzi z książeczki „Przekąski na przyjęcia” (Vemag Verlags).Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie nam niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJEMY! :)
Składniki: na około 20 sztuk100 ml mleka75 g masła125g mąki4-5 jajek125 g świeżo startego pikantnego seraWykonanie:Mleko gotujemy z 75 ml wody i masłem. Dodajemy całą mąkę i mieszamy tak długo, aż utworzy się ciasto. Zdejmujemy garnek z ognia. Dodajemy do ciasta 1 jajko, mieszamy i studzimy. Cały czas mieszamy i dodajemy po kolei pozostałe jajka i 100 g startego sera. Ciasto powinno nabrać połysku. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego lub szprycy do dekoracji i wyciskamy niewielkie porcje na blachę wyłożoną pergaminem i lekko posypanej mąką. Piekarnik nagrzewamy do 225°C. Uformowane na blaszce porcje ciasta posypujemy resztą sera i pieczemy około 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175°C i pieczemy jeszcze 20 minut. W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika. Gotowe! :)Przepis pochodzi z książeczki „Przekąski na przyjęcia” (Vemag Verlags).Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie nam niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJEMY! :)