ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony chudy 500 gramówjajka 2 sztukmąka 1 szklanekmasło 1 łyżek stołowychWykonanie:Ser wymieszać z żółtkami. Z białek ubić sztywną pianę i powoli dodawać do sera naprzemiennie z przesiana maka. Dobrze wymieszać. Z masy uformować wałeczki, obtoczyć je w mące i pokroić na kopytka. Gotować je we wrzątku. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane ciepłym masłem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony chudy 500 gramówjajka 2 sztukmąka 1 szklanekmasło 1 łyżek stołowychWykonanie:Ser wymieszać z żółtkami. Z białek ubić sztywną pianę i powoli dodawać do sera naprzemiennie z przesiana maka. Dobrze wymieszać. Z masy uformować wałeczki, obtoczyć je w mące i pokroić na kopytka. Gotować je we wrzątku. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane ciepłym masłem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: