ßßß
 
            
         Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia fusionIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (13 głosów)płat ciasta francuskiego gotowego400 g mięsa mielonego dobrej jakości2 łyżki sosu sojowego1 mała bułeczka2 jajka1 cebulka1 ząbek czosnku1 nieduży porprzyprawy : imbirkolendrapieprz +ziołowy"> pieprz ziołowytrawka cytrynowa (niekoniecznie)sól i pieprz świeżo zmielonymleko lub woda do namoczenia bułeczkiulubione ziarno do chleba (choć niekoniecznie)Paszteciki ''Bezludna Wyspa'' - sposób przygotowania: 1. Przygotuj mięsko - włóż go do miseczki, dodaj sos sojowy, posiekaną cebulę i czosnek, dodaj 1 łyżeczkę posiekanego imbiru, 1 łyżeczkę rozbitej tłuczkiem i posiekanej trawki cytrynowej, 1/2 łyżeczki zmiażdżonych w moździerzu nasion kolendry, 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego. Odstaw miskę w chłodne miejsce na pół godzinki. Bułeczkę namocz w mleku lub wodzie. 2. Zajmij się ciastem wg instrukcji (są różne!), rozłóż płat na stolnicy. Weź falisty nożyk na kółku i wycinaj 12 owalnych kształtów wysepek. Połowę ponacinaj w paseczki w środku, aby zapiekane mięsko miało luzik. 3. Wyjmij mięsko, dodaj odciśniętą bułeczkę, rozkłócone jaja ( ostawiając trochę do posmarowania ciasta), wymieszaj dokładnie, dopraw ostatecznie solą i pieprzem. Na środek każdego owalu nakładaj łyżką farsz mięsny, posmaruj brzegi jajkiem lekko naciągnij drugi ponacinany kawałek i nakryj ciasto z mięsem. Posmaruj górę jajem, i jeśli nie dbasz o linięKapuśniak po litewskuPaszteciki do barszczuPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia fusionIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (13 głosów)płat ciasta francuskiego gotowego400 g mięsa mielonego dobrej jakości2 łyżki sosu sojowego1 mała bułeczka2 jajka1 cebulka1 ząbek czosnku1 nieduży porprzyprawy : imbirkolendrapieprz +ziołowy"> pieprz ziołowytrawka cytrynowa (niekoniecznie)sól i pieprz świeżo zmielonymleko lub woda do namoczenia bułeczkiulubione ziarno do chleba (choć niekoniecznie)Paszteciki ''Bezludna Wyspa'' - sposób przygotowania: 1. Przygotuj mięsko - włóż go do miseczki, dodaj sos sojowy, posiekaną cebulę i czosnek, dodaj 1 łyżeczkę posiekanego imbiru, 1 łyżeczkę rozbitej tłuczkiem i posiekanej trawki cytrynowej, 1/2 łyżeczki zmiażdżonych w moździerzu nasion kolendry, 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego. Odstaw miskę w chłodne miejsce na pół godzinki. Bułeczkę namocz w mleku lub wodzie. 2. Zajmij się ciastem wg instrukcji (są różne!), rozłóż płat na stolnicy. Weź falisty nożyk na kółku i wycinaj 12 owalnych kształtów wysepek. Połowę ponacinaj w paseczki w środku, aby zapiekane mięsko miało luzik. 3. Wyjmij mięsko, dodaj odciśniętą bułeczkę, rozkłócone jaja ( ostawiając trochę do posmarowania ciasta), wymieszaj dokładnie, dopraw ostatecznie solą i pieprzem. Na środek każdego owalu nakładaj łyżką farsz mięsny, posmaruj brzegi jajkiem lekko naciągnij drugi ponacinany kawałek i nakryj ciasto z mięsem. Posmaruj górę jajem, i jeśli nie dbasz o linięKapuśniak po litewskuPaszteciki do barszczuPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu