ßßß Cookit - przepis na Paszteciki ''Bezludna Wyspa''

Paszteciki ''Bezludna Wyspa''

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor [email protected]
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (13 głosów)
płat ciasta francuskiego gotowego
400 g mięsa mielonego dobrej jakości
2 łyżki sosu sojowego
1 mała bułeczka
2 jajka
1 cebulka
1 ząbek czosnku
1 nieduży por
przyprawy : imbir
kolendra
pieprz +ziołowy"> pieprz ziołowy
trawka cytrynowa (niekoniecznie)
sól i pieprz świeżo zmielony
mleko lub woda do namoczenia bułeczki
ulubione ziarno do chleba (choć niekoniecznie)
Paszteciki ''Bezludna Wyspa'' - sposób przygotowania: 1. Przygotuj mięsko - włóż go do miseczki, dodaj sos sojowy, posiekaną cebulę i czosnek, dodaj 1 łyżeczkę posiekanego imbiru, 1 łyżeczkę rozbitej tłuczkiem i posiekanej trawki cytrynowej, 1/2 łyżeczki zmiażdżonych w moździerzu nasion kolendry, 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego. Odstaw miskę w chłodne miejsce na pół godzinki. Bułeczkę namocz w mleku lub wodzie. 2. Zajmij się ciastem wg instrukcji (są różne!), rozłóż płat na stolnicy. Weź falisty nożyk na kółku i wycinaj 12 owalnych kształtów wysepek. Połowę ponacinaj w paseczki w środku, aby zapiekane mięsko miało luzik. 3. Wyjmij mięsko, dodaj odciśniętą bułeczkę, rozkłócone jaja ( ostawiając trochę do posmarowania ciasta), wymieszaj dokładnie, dopraw ostatecznie solą i pieprzem. Na środek każdego owalu nakładaj łyżką farsz mięsny, posmaruj brzegi jajkiem lekko naciągnij drugi ponacinany kawałek i nakryj ciasto z mięsem. Posmaruj górę jajem, i jeśli nie dbasz o linię
Kapuśniak po litewsku
Paszteciki do barszczu
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-10766997/paszteciki bezludna wyspa/p