Sernikobrownies z malinamiCiasto na niedzielę w tym tygodniu to sernikobrownies z malinami. Pyszne, słodkie i mocno kaloryczne sernikobrownies. Czekolada i twaróg to świetna para. Dwa ulubione ciasta, sernik i brownie w jednym. Podobne ciasto robię z masłem arachidowym. Spróbujcie!SernikobrowniesSkładniki:Brownie60 g masła100 g mąki pszennej2 jajka100 g czekolady150 g cukru½ łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soliMasa serowa1 łyżeczka waniliowego ekstraktu200 g twarogu40 g cukru2 łyżki malinowego dżemu1 jajko½ łyżki ziemniaczanej mąki2 łyżki (30 g) masła o pokojowej temperaturze50 g malinNastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 10 stopni więcej). Małą foremkę, u mnie o boku 15 cm wyłóż papierem do pieczenia.Rozpuść czekoladę i masło w kąpieli wodnej. Przestudź lekko po czym dodaj jajka i mąkę wymieszaną z cukrem, proszkiem do pieczenia i solą. Wymieszaj wszystko na gładką masę i przełóż do formy. Zmiksuj twaróg z masłem, wanilią i cukrem. Dodaj jajko i malinowy dżem. Zrób kleksy z masy twarogowej na masie czekoladowej, a następnie przemieszaj lekko widelcem. Posyp ciasto malinami i lekko je wciśnij. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 30 minut. Ostudzone sernikobrownies zawiń i wstaw do lodówki do schłodzenia.Polecane przepisyCiasto z jagodami i waniliowym sosemBlondies z czekoladąDyniowe cupcakes z kremem cynamonowymCiasto marchewkowe z rumem najlepszePrzepis na sernik snickers