ßßß
Są fantastyczne! I nie mówię tego jako maniaczka kokosa, bo nią nie jestem, a dlatego, że smak kokosa w nich jest delikatny, nie narzucajacy się. Właściwie mogą posmakować wszystkim, polecam!Składniki:115 g masła, roztopionego i lekko przestudzonego3 duże jajkapół szklanki drobnego cukru do wypieków1 łyżeczka ekstraktu z wanilii1 szklanka mąki pszennej1/4 szklanki mąki ziemniaczanejpół łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli1/3 szklanki wiórków kokosowych1 łyżka Malibu (opcjonalnie)Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Mikserem ubijać jajka (nie ma potrzeby oddzielania białek), cukier, wanilię, przez około 3 minuty. Dodać masło, zmiksować. Wsypać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, sól, alkohol, wszystko delikatnie zmiksować, do dobrego połączenia składników. Wsypać wiórki, wymieszać.Masę nakładać do foremek na magdalenki wysmarowanych wcześniej masłem, w taki sposób, by muszelka była nie do końca pełna.Piec około 10 - 12 minut w temperaturze 180ºC, aż magdalenki będą rumiane. Wyjąć na kratkę, przestudzić.Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub delikatnie wiórkami kokosowymi.Smacznego :-).Przepis ze strony 'Food Network'.