ßßß
Składniki:8 dużych muffinów150 g pszennej mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia60 g cukru100 g białej czekolady1 jajko100 ml maślanki50 g rozpuszczonego masła1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli150 g jagód, mrożonych lub świeżych
Nastaw piekarnik na 200ºC , z termoobiegiem na 175ºC. Wymieszaj suche składniki. Roztrzep jajko razem z maślanką i masłem. Dodaj suche składniki, wymieszaj, a następnie jagody i grubo pokrojoną czekoladę. Uwaga , nie rozmrażaj mrożonych jagód, tylko mrożone dodaj do masy i zamieszaj. Przygotuj 8 foremek i umieść je w foremce do pieczenia muffinów. Napełnij foremki masą i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz muffiny przez około 20 minut lub do tal zwanego suchego patyczka.
Piękne kolorki! Lato już tuż, tuż, więc niedługo będziemy zbierać jagody! Przepis na muffiny jagodowe na pewno się przyda nie jeden raz!Polecane przepisyMuffinki śliwkowe na szybkiegoMuffiny czekoladowo jogurtoweMuffiny dyniowe ze śliwkamiDyniowe cupcakes z kremem cynamonowymCzekoladowe cupcakes-przepis