ßßß
 
            
         Składniki:- 1 , 5 puszki masy kajmakowej- 2 szklanki mąki pszennej- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- szczypta soli- pół szklanki cukru- 3 łyżki masła- 1 szklanka maślanki- 1 jajko- sos czekoladowy (ja użyłam gotowego, "kupnego")Przygotowanie:Puszki z masą kajmakowa wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy około godziny. Odstawiamy na chwilę do ostygnięcia (uważajcie przy otwieraniu puszki, może prysnąć). Zawartość jednej z nich przekładamy do miski, dodajemy maślankę, roztopione masło, jajko i mieszamy. Wszystkie suche produkty (mąka, sól, proszek, cukier) mieszamy w drugiej misce. Następnie mokre produkty łączymy z suchymi mieszamy, ale niezbyt dokładnie, dobrze, jeśli pozostaną grudki.Masę przelewamy do papilotek umieszczonych a muffinowej formie i wstawiamy do piekarnika (190 stopni) na 20 minut. Następnie na 5 minut włączamy termoobieg.Babeczki wyjmujemy i dekorujemy pozostałą masą kajmakową oraz sosem czekoladowym.
Składniki:- 1 , 5 puszki masy kajmakowej- 2 szklanki mąki pszennej- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- szczypta soli- pół szklanki cukru- 3 łyżki masła- 1 szklanka maślanki- 1 jajko- sos czekoladowy (ja użyłam gotowego, "kupnego")Przygotowanie:Puszki z masą kajmakowa wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy około godziny. Odstawiamy na chwilę do ostygnięcia (uważajcie przy otwieraniu puszki, może prysnąć). Zawartość jednej z nich przekładamy do miski, dodajemy maślankę, roztopione masło, jajko i mieszamy. Wszystkie suche produkty (mąka, sól, proszek, cukier) mieszamy w drugiej misce. Następnie mokre produkty łączymy z suchymi mieszamy, ale niezbyt dokładnie, dobrze, jeśli pozostaną grudki.Masę przelewamy do papilotek umieszczonych a muffinowej formie i wstawiamy do piekarnika (190 stopni) na 20 minut. Następnie na 5 minut włączamy termoobieg.Babeczki wyjmujemy i dekorujemy pozostałą masą kajmakową oraz sosem czekoladowym.