Wykonanie
Szynka Dziedzica Hańderek to doskonaly dodatek do kremowych zup, choć na kanapce smakuje równie znakomicie. Chuda, bardzo smaczna
szynka zagościła na naszym
stole dzięki firmie Hańderek .

Na zupę potrzeba ok 2 l rosołu z
kaczki lub
kury.czerwona1
papryka czerwona2
marchewki z rosołu2 łyżki
koncentratu pomidorowegosólpieprz2 łyżeczki
cukruszczypta
chilioreganozielona450 g
bobu (mrożony)1
cebula1
pietruszka z rosołu
sólpieprzszczypta
imbiruSzynka Dziedzica Hańderek pokrojona w cienkie plastryłyżka
miodugrzanki
Paprykę kroimy na mniejsze kawałki, i smażymy na odrobinie tłuszczu aż się miejscami przyrumieni. Rosół dzielimy do dwóch garnków , do jednego wrzucamy warzywa czerwone i koncentrat, przyprawiamy do smaku, a do drugiego
bób cebulę i
pietruszkę. Obydwie zupy gotujemy ok 30 min , miksujemy blenderem w osobnych garnkach. W razie potrzeby zupy zagęszczamy
mąką kukurydzianą (ale tylko wtedy gdyby były zbyt rzadkie) lub dolewamy rosołu gdyby były za gęste.Nalewamy przy pomocy foremki lub na przemian by zupy były jak zebra :)
Szynkę smarujemy lekko
miodem i na patelni przysmażamy tak by pięknie mam się zrumieniła i lekko wyschła , rozkładamy na chwilę na ręczniku papierowym .. Dekorujemy zupę.
