ßßß
Składniki:2 łyżki oliwy z oliwek1 cebula1 marchewka1 seler naciowy1 mały por1 łyżka mąki1½ litra bulionu drobiowego400 g krojonych pomidorów z puszkisól i pieprz do smakugarść spaghetti połamanego na małe kawałkigarść zielonej fasolki pokrojonej w około 2,5 cm kawałkigarść posiekanej kapusty np. włoskiejodrobina parmezanu do posypaniaCebulę kroimy w kostkę, marchewkę również w kostkę lub w plasterki. Seler i pora siekamy. Zieloną fasolkę kroimy na mniejsze ok. 2,5 cm kawałki. Ja użyłam mrożonej, jeśli macie świeżą nie zapomnijcie obciąć końcówek i zdjąć twarde włókna. Kapustę siekamy.W sporym garnku rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy cebulę, marchewkę, seler i pora i podsmażamy na małym ogniu przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.Warzywa posypujemy mąką i mieszamy. Dodajemy bulion, pomidory z puszki, sól i pieprz. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu przez 20 minut mieszając od czasu do czasu.Na koniec dodajemy połamane spaghetti, zieloną fasolkę i kapustę. Wszystko mieszamy i gotujemy przez kolejne 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba i podajemy posypaną startym parmezanem.Smacznego!