Wykonanie
HomeSAŁATKI / SURÓWKIsurówka z
kapusty pekińskiej z
sosem winegret z
syropem klonowym
Surówki robimy kilka
razy w tygodniu do
mięs .ryb ..Cały czas staram sie eksperymentować i wyszukiwać nowe rozwiązania ..Tym razem polecam przepis na surówkę z
kapusty pekińskiej z
sosem winegret z
syropem klonowym..Wyszedł bardzo smaczny o oryginalnym smaku..Składniki : 3 osoby1/2
kapusty pekińskiej1/2
papryka czerwona3
ogórki korniszony1/2 pęczka
szczypiorku.
sos winagret:3 łyżki
oliwy1 łyżka
soku z cytryny2 ząbki
czosnku2 łyżki
syropu klonowego minimum
sól.
pieprz świeżo zmielonyWykonanie :
Kapustę i
szczypiorek drobno kroimy..
paprykę w paski a
ogórki na mniejsze kawałki..Wykonujemy klasyczny
sos winagret ..tylko zamiast
miodu dodajemy
syrop klonowy..tzn..do kubka wsypujemy wszystkie produkty a
czosnek wyciskamy przez wyciskacz..razem energicznie mieszamy..musimy uzyskać wyrazisty słodko-kwaśny smak z wyczuwalnym
czosnkiem..Ewentualnie można dodać więcej
syropu klonowego ..według własnych upodobań..Sosem polewamy pokrojone warzywa ..mieszamy ..Podajemy do
mięs wieprzowych oraz drobiu i ryb..Powiązany przepis:banoffee
czekoladowesałatka z
kapusty pekińskiej i
czerwonej fasoliWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze
szczawiemciasto
marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowaAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
