ßßß
Surówki robimy kilka razy w tygodniu do mięs .ryb ..Cały czas staram sie eksperymentować i wyszukiwać nowe rozwiązania ..Tym razem polecam przepis na surówkę z kapusty pekińskiej z sosem winegret z syropem klonowym..Wyszedł bardzo smaczny o oryginalnym smaku..Składniki : 3 osoby1/2 kapusty pekińskiej1/2 papryka czerwona3 ogórki korniszony1/2 pęczka szczypiorku.sos winagret:3 łyżki oliwy1 łyżka soku z cytryny2 ząbki czosnku2 łyżki syropu klonowego minimumsól.pieprz świeżo zmielonyWykonanie :Kapustę i szczypiorek drobno kroimy..paprykę w paski a ogórki na mniejsze kawałki..Wykonujemy klasyczny sos winagret ..tylko zamiast miodu dodajemy syrop klonowy..tzn..do kubka wsypujemy wszystkie produkty a czosnek wyciskamy przez wyciskacz..razem energicznie mieszamy..musimy uzyskać wyrazisty słodko-kwaśny smak z wyczuwalnym czosnkiem..Ewentualnie można dodać więcej syropu klonowego ..według własnych upodobań..Sosem polewamy pokrojone warzywa ..mieszamy ..Podajemy do mięs wieprzowych oraz drobiu i ryb..Powiązany przepis:banoffee czekoladowesałatka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoliWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze szczawiemciasto marchewkowe z krememsałatka chrzanowaAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIDESERYKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z ryżem, kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy