ßßß
Prosty .smaczny dodatek do obiadu..który można dodawać zarówno do mięs wieprzowych .drobiowych jak i wołowiny..U mnie w domu często gości zimowym okresem jako dodatek ..Można podawać na wiele sposobów tym razem chciałam zaproponować mocno czosnkowe z klasycznym sosem winagret..Składniki :2 podłużne buraki1/2 cebuliskładniki na sos winagret:3 łyzki oliwy2 łyżeczki miodu lub cukru3 ząbki czosnku1 łyżeczka soku z cytryny lub ocetpieprzsólWykonanie :Buraki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Obieramy gorące pod bieżącą wodą..Po wystudzeniu ścieramy na tarce o średnich otworach.Cebulę drobno kroimy i wrzucamy do startych buraków.wykonujemy klasyczny sos winagret tzn:do kubka wlewamy oliwę.czosnek przeciśnięty przez wyciskacz .miód .sok z cytryny lub ocet..pierz i sól..mieszamy energicznie mątewką..musi osiągnąć smak słodko-kwaśny mocno czosnkowy..Zalewamy buraki i mieszamy..SmacznegoPowiązany przepis:chrupiące skrzydełka kurczaka w krakersachciasto kubuś bez pieczeniaWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze szczawiemciasto marchewkowe z krememsałatka chrzanowaAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIDESERYKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z ryżem, kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy