ßßß
Moja wersja jest mało ostra, dlatego że jedliśmy ją z babciami mojego mężaAle Wy możecie dorzucić tyle chili, ile tylko chcecieWzorowałam się na TYM przepisie.Swoje wersje tego dania przygotowali również:Maggie – W pewnej kuchni na Wyspach…Michał – Paszczak gotujePela – Zapiski kuchenne PeliWiera – Jedz mnieMirabelka – Mirabelkowy blogPanna Malwinna – Filozofia smakuMagda – Obados na obiadosPluskotka – Rodzinka od kuchniSkładniki dla 6 osób:800 g wołowiny mielonej2 cebule4 ząbki czosnku1 papryka czerwona1 papryka żółta2 puszki fasoli czerwonej1 puszka pomidorów krojonych0,5 l bulionu wołowego1/2 łyżeczka chili (zalecam więcej)1 łyżeczka oregano1 łyżeczka kminu rzymskiego2 łyżki oleju roślinnego1. Pokroić w kostkę cebulę i papryki. Czosnek drobno posiekać.2. Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso wołowe.3. Po 5 minutach smażenia dodać czosnek, cebulę, paprykę. Smażyć kolejne 5 minut.4. Dodać bulion wołowy i pomidory oraz przyprawy. Gotować na wolnym ogniu jeszcze 20 minut.
5. Pod koniec dodać fasolę.6. Podawać z tortillą lub ryżem. Z lekką sałatką – u mnie z młodej kapusty (jutro znajdziecie przepis na blogu).