ßßß
Skład:600 g mielonej wołowinypuszka czerwonej fasolipuszka białej fasolipuszka kukurydzy1-2 puszki pomidorów1 cebula2 ząbki czosnku1 czerwona papryka1 papryczka chili1 łyżeczka kminu rzymskiegoszczypta cynamonusól, pieprzolej do smażeniaWykonanie:Cebulę obieramy i czosnek kroimy drobno i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy kmin, cynamon, trochę soli i pieprzu. Zaraz po tym dorzucamy mięso, smażymy ok. 8 minut rozdzielając je łyżką na drobne kawałeczki. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę (łagodną i ostrą), fasole i kukurydzę z puszki bez zalewy i pomidory. Dusimy kilkanaście minut. Oczywiście pod koniec dobrze jest sprawdzić czy nie brakuje jakichś przypraw. Można dać np. więcej cynamonu, którego ja się boję po pewnym pechowym sosie bolognese, który zrobiłam iście cynamonowy.Podajemy z ryżem lub tortillą, chociaż ja lubię to danie także z makaronem (to chyba profanacja lekka jest).
Zając