ßßß
Składniki:70 dag mielonej wołowinyduża cebula pokrojona w kostkę2 ząbki czosnku1 łyżeczka przyprawy chilli1 łyżeczka suszonego oregano1 puszka pokrojonych pomidorów1 kostka bulionu wołowego1 duża czerwona papryka1 puszka czerwonej fasoliNa dużej patelni rozgrzewamy olej i na nim delikatnie przesmażamy cebulę, dodając czosnek, chilli i oregano. Cały czas mieszamy. Stopniowo dodajemy mieloną wołowinę, aby zrumienić ją z każdej strony. Dodajemy pomidory z zalewy i pół puszki soku pomidorowego. Dodajemy bulion wołowy, paprykę pokrojoną w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Patelnię przykrywamy i gotujemy 20-25 minut. Na koniec dodajemy czerwoną fasolę i jeszcze trochę gotujemy.Smacznego!