Wykonanie
Przepis ten pochodzi z programu Ani Starmach " Pyszne 25". Nie jest to przepis dokładnie taki jak w programie, bo nastąpiły małe modyfikacje :) Czasem przepis warto zrobić taki jaki jest, ale jeżeli można to
czemu go nie zmienić ??? Na tym właśnie polega moja filozofia kuchni - EKSPERYMENTUJ !!! .Na naszej ulubionej Wikipedii można wyczytać legendę na temat pochodzenia
Chili con carne - pewna zakonnica miała wizje, podczas których jej duch opuszczał ciało. Po powrocie z takiej wizji spisała pierwszy przepis na nasza dzisiejszą potrawę. /Swoją
droga ciekawe jaki to był dokładnie przepis/.Co zmieniłem ?Dodałem
groszek, odjąłem
kukurydze i
oregano - tylko tyle :)
- 300 g
wołowiny- 1
cebula- 3 ząbki
czosnku-1 puszka
czerwonej fasoli- pół puszki
groszku- 1
papryka czerwona ( może być żółta)-
oliwa-
przyprawy:
chili,
kmin rzymski- 50 ml
wody- puszka
pomidorów bez skórki
1. Pokrój
czosnek i
cebulę bardzo drobno.2. Na rozgrzaną patelnię wlej
oliwę i podsmaż
cebulę z
czosnkiem3. Dodaj
kmin rzymski i
chili.4.Dodaj
mięso i
wodę- gotuj około 15-20 minut5. Dodaj pokrojoną
paprykę i dotuj do miękkości6. Dodaj
pomidory,
fasolkę i
groszek- gotuj około 5 minut.