Wykonanie
0 LikesPodziel się:



Uwielbiam chyba każdy element tej sałatki! Jest bardzo sycąca i świetnie nadaje sie na dodatek do obiadu czy lekki lunch. Polecam też dodać do niej np podsmażonego
kurczaka i zapakowac w lunchbox!(2-3 porcje)1 MIĘKKIE
MANGO1 MIĘKKIE
AWOKADOGARŚĆ
ŚWIEŻEGO SZPINAKUKASZA JĘCZMIENNA/JAGLANA/KOMOSA RYŻOWA (ok 1/2 szklanki ugotowanej)
POMIDORY KOKTAJLOWE (6-7szt) /1 DOJRZAŁY
POMIDOR pokrojony w kostkęŚWIEŻE
ZIOŁA (opcjonalnie) (1 łyżka posiekanej mięty/pietruszki/bazylii)SOK Z 1/2 CYTRYNY/LIMONKIŁYŻECZKA
MIODU (opcjonalnie)
OLIWA Z OLIWEKSÓL I
PIEPRZListki
szpinaku siekamy lekko nożem lub rwiemy w dłoniach i przekładamy do miski.
Awokado i
mango obieramy i kroimy w kostkę,
pomidorki w ćwiartki,
zioła siekamy. Przekładamy do miski ze
szpinakiem, dodajemy ugotowaną
kaszę, skrapiamy
sokiem z cytryny,
oliwą, (
miodem,). Doprawiamy
solą i
pieprzem i delikatnie mieszamy. Gotowe!

(lunchboxowa) superzdrowa
sałatka z
kurczakiem,
cukinią,
serem feta i
orzechami nerkowca
chrupiące pieczone ziemniaczki z
rukolą,
suszonymi pomidorami i
serem feta
idealna lunchbox-owa
sałatka z
kurczakiem
moja ulubiona
sałatka z
kurczakiem,
suszonymi pomidorami, pieczonym
burakiem i
parmezanemPodziel się: