Wykonanie

Gulasz ten znakomicie nadaje się na obiad czy na ciepłą kolację. Można go podawać samemu, z
chlebem lub z
ryżem. Moja wersja gulaszu ma w sobie Atlantyckie kombu, ale z powodzeniem można go ominąć. Danie rewelacyjne, łatwe do zrobienia no i pyszne.Składniki:1 pasek atlantyckiego kombu(opcjonalnie)ok. 1 kg
filetów rybnych (najlepiej
dorsz)1
czerwona papryka2 - 3
cebule3
pomidory4 - 5 średnich
ziemniakówok. 4 łyżki
masła2 szklanki
wody1 szklanka
śmietany 18%sólpieprzsłodka
czerwona papryka w proszku½ pęczku
koperku½ pęczku
natki pietruszkiWykonanie:Atlantyckie kombu zalać ciepłą
wodą i moczyć przez 20 minut aż zmięknie. Następnie odcedzić i pokroić w paski.
Rybę umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski.
Cebulę obrać i pokroić w grubą kostkę.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry.
Koperek i
pietruszkę posiekać.Na patelni roztopić
masło na którym zeszklić
cebulę. Dodać
paprykę i smażyć przez ok. 5 minut. Następnie dodać
pomidory i kombu, doprawić
solą,
pieprzem i
papryką, smażyć przez ok. 10 minut.Na dno garnka o grubym dnie włożyć trochę warzyw, następnie ułożyć
ziemniaki,
rybę a na koniec warzywa razem z sosem. Dodać
wodę i gotować przez ok. 15 minut lub do momentu aż
ziemniaki będą miękkie ale nie rozgotowane. Dodać
śmietanę,
koperek i
pietruszkę, doprowadzić do wrzenia i podawać.