ßßß
Składniki:400 g śledzi marynowanych w occieSos2 łyżki musztardy1 łyżeczka nasion czarnej gorczycy, prażone i zgniecione w moździerzu1 łyżka czerwonego octu winnego1 łyżka soi kikkoman4 łyżki koperku2 łyżki szczypiorku1 czubata łyżka cukru100 ml oleju100 ml kwaśnej śmietanysól i biały pieprz do smakuŚledzie przekrój wzdłuż i zwiń i ułóż na półmisku. Przygotuj sos. Posiekaj koperek i szczypiorek. w misce wymieszaj śmietanę z musztardą, gorczycą, soją, cukrem, octem i olejem. Na koniec dodaj koper i szczypiorek. Dopraw sos solą i białym pieprzem. Polej sosem śledzie tak żeby były prawie zakryte. Przykryj folią i wstaw do lodówki na dobę aby smaki się przegryzły.Polecane przepisyŚledzie w oleju – jak zrobić śledzieŚledzie ze śliwką, cebulką i orzechamiŚledzie w pomidorach z chili i sherryNo to jeszcze po jednym