ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety śledziowe 8 sztukmleko 1 szklanekcebula 1 sztukśmietana 1 szklanekocet winny 1,5 łyżek stołowychkoperek według uznaniacytryna 1 sztukcukier według uznaniapieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Moczyć śledzie przez 2,5 godziny w mleku wymieszanym z kilkoma łyżkami wody. Osączone pokroić na dzwonka i przełożyć do miski.Wymieszać śmietanę z octem, 1/2 l przegotowanej wody oraz posiekana cebula. Doprawić do smaku pieprzem oraz sola i ew. szczypta cukru. Sosem śmietanowym zalać śledzie i odstawić na dobę w chłodne miejsce.Opłukany, osączony koperek posiekać, a sparzoną cytrynę pokroić na kawałki. Śledzie w śmietanie podawać z cząstkami cytryny, udekorowane listkami koperku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: