ßßß Cookit - przepis na Śledzie w śmietanie

Śledzie w śmietanie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety śledziowe 8 sztuk
mleko 1 szklanek
cebula 1 sztuk
śmietana 1 szklanek
ocet winny 1,5 łyżek stołowych
koperek według uznania
cytryna 1 sztuk
cukier według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Moczyć śledzie przez 2,5 godziny w mleku wymieszanym z kilkoma łyżkami wody. Osączone pokroić na dzwonka i przełożyć do miski.
Wymieszać śmietanę z octem, 1/2 l przegotowanej wody oraz posiekana cebula. Doprawić do smaku pieprzem oraz sola i ew. szczypta cukru. Sosem śmietanowym zalać śledzie i odstawić na dobę w chłodne miejsce.
Opłukany, osączony koperek posiekać, a sparzoną cytrynę pokroić na kawałki. Śledzie w śmietanie podawać z cząstkami cytryny, udekorowane listkami koperku.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11182/Sledzie-w-smietanie