ßßß
Składniki: na 16 ciasteczek200 ml tahini lub dowolnego orzechowego masła6 łyżek miodu, więcej jeśli wolicie ciastka bardziej słodkie½ łyżeczki cynamonu½ łyżeczki soli1 łyżeczka waniliowego ekstraktu1 duże jajko350 g musli3 łyżki mąki grahamki½ łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki włoskich orzechów3 łyżki goji jagód
Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg (bez termoobiegu 10 stopni więcej). Wymieszaj tahini z miodem i jajkiem. Dodaj suche składniki i jeszcze raz wymieszaj. Ciasto jest klejące. Formuj okrągłe płaskie ciastka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Do formowania ciasteczek użyłam metalowej obręczy o średnicy 7 cm. Wsuń blaszkę do piekarnika i piecz ciasteczka prze 8 – 10 minut. Wyjmij na metalową kratkę i ostudź.Polecane przepisyCiasteczka migdałowe super szybkieKokosowe makaroniki z rumemCiasteczka owsiane z kardamonemCiasteczka z Milky WayMigdałowe ciasteczka z kurkumą