ßßß

Składniki:2 dojrzałe banany1 szklanka przecieru jabłkowego1/8 szklanki oleju kokosowego1 łyżeczka ekstraktu waniliowego1 jajko od szczęśliwej kury2 łyżeczki miodu (jeżeli lubicie słodkie, ja pominęłam i tak było słodko)1/4 szklanki mąki kokosowej3/4 szklanki mąki migdałowej (ja nie miałam i dałam zmielone migdały)1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia (jeżeli używacie zmielonych migdałów soda oczyszczona będzie lepsza)1 łyżeczka cynamonuszczypta soliPiekarnik rozgrzewamy do 170 °C. Jeżeli macie formy do oponek należy je lekko natłuścić olejem kokosowym. Ja uformowałam moje oponki lekko zwilżonymi dłońmi.Ręcznym blenderem miksujemy banany i połącz z musem jabłkowym. Dodajemy pozostałe mokre składniki i roztrzepane jajko. Należy dobrze wymieszać.W drugim naczyniu łączymy obie mąki, cynamon i proszek do pieczenia.Następnie powoli dodajemy składniki suche do mokrych, ciągle mieszając. Gotową masę przelewamy do formy na oponki lub formujemy ręcznie (można użyć rękawa cukierniczego). Pieczemy przez 25 minut.Gotowe oponki studzimy na kratce i dekorujemy wg uznania. Ja swoje posypałam mąką kokosową i lukrem z korabu.
Smacznego...