ßßß
Składniki:12 większych sztuk140 g masła orzechowego (ja użyłam kremu peanua)90 g miodu (użyłam pomarańczowego)½ łyżeczki cynamonu½ łyżeczki soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego1 duże jajko170 g niesłodzonego musli60 g mąki pełnoziarnistej (użyłam orkiszowej)½ łyżeczki proszku do pieczeniagarść orzechów włoskichgarść pestek dyniWykonanie:W rondelku podgrzewamy masło / krem i miód. Gdy się rozpuszczą dodajemy ekstrakt waniliowy oraz cynamon. Mieszamy, drewnianą łyżką.Gdy masa trochę przestygnie dodajemy jajko i energicznie mieszamy. Następnie dodajemy musli, mąkę oraz proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy.Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Masę wykładamy łyżką, w odstępach ok. 2 cm, lekko ją spłaszczając.Ciastka pieczemy ok. 12-15 minut, po czym pozostawiamy do ostygnięcia.Smacznego!
Bazowałam na tym przepisie.