ßßß
Faszerowane bułki a`la gyros są świetnym pomysłem na obiad, kolacje, na spotkanie ze znajomymi albo na imprezki domowe naszych dzieci. Nadzienie można dowolnie modyfikować, zmieniać wszystko zależy od naszych upodobań lub tego co mamy w lodówce. Polecam są pyszne.Składniki:4-5 bułek (wysokich, może być krótka bagietka)2 piersi z kurczakaprzyprawa gyrosmała puszka kukurydzy1/2 małej cebuli1-2 pomidory (w zależności od wielkości)1/2 zielonego ogórka1/4 czerwonej papryki1/4 kapusty pekińskiej1 duża kulka mozzarelli1 łyżka ketchupu2 łyżki majonezu1 ząbek czosnkusól i pieprz do smakuSkładniki można modyfikować według swoich preferencji.Zetnij górę bułek i wyjmij miąższ. Pierś z kurczaka pokrój na małe kawałki i przypraw przyprawą gyros. Podsmaż na niewielkiej ilość tłuszczu a następnie lekko przestudź. Cebulę, pomidory, ogórka, paprykę i kapustę pekińską drobno pokrój. Dodaj majonez, ketchup, czosnek przeciśnięty przez praskę i kurczaka. Wymieszaj i jeśli będzie trzeba dopraw solą i pieprzem. Nadzienie powkładaj do środka bułek, upchnij ile się da, na wierzchu połóż plasterek sera i przykryj odciętym wierzchem bułki. Piecz w piekarniku 10-15 minut w 200*C. Podawaj na ciepło.