Wykonanie

Składniki :około 30 dag
fileta z piersi kurczakastrąk
czerwonej papryki4 - 5
pieczarek, kilka
grzybów mun
cebulamąkaolej do smażenia,
sól
Pokrojone
mięso usmażyć na gorącym tłuszczu maczając je wpierw w
mące.

Sos :1/2 szklanki
wodyłyżka
sosu sojowego3 łyżki
cukru3 łyżki
octu ryżowego Tao Taookoło pół szklanki
keczupułyżka sosu
chili słodko-kwaśnego Tao Taołyżeczka
mąki ziemniaczanej
Przygotowanie :Umyte
mięso kurczaka pokroić w kostkę ( ok.3 cm)Umytą
paprykę,
cebulę oraz wcześniej namoczone
grzyby i umyte
pieczarki pokroić w małą kostkęZe składników na ciasto przygotować masę w której będziemy maczać pokrojone
mięso, smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolorW garnuszku zrobić sos mieszając
wodę,
sos sojowy,
cukier,
ocet,
keczup i
mąkę ziemniaczanąNa patelni rozgrzać
olej i przez około 5 min. smażyć
paprykę,
cebulę i
grzyby mun ( ugotowane wg przepisu na opakowaniu ) i
pieczarki,
potem wlać do nich sos i delikatnie wymieszać - zagotować, na koniec dodać łyżkę
sosu słodko- kwaśnego doprawić
solą - wymieszaćNa koniec dodać usmażone
mięso z kurczaka i dusić razem przez 2-3 min.Danie można przygotować bez
grzybów mun, a dodać tylko z
pieczarki.Ja podałam z
kaszą jaglaną :)Brakowało mi jeszcze
zielonej sałaty :(