Wykonanie
Chciałam Wam polecić dzisiaj marynatę, w której przygotowuję
mięso na grilla.Nie jest to typowy sposób wykorzystywany podczas grillowania ale moim skromnym zdaniem jest zwyczajnie idealny z nutką orientu!
Mięso jest kruche, nie ciągnie się a co najważniejsze w środku jest super soczyste dzięki użytej
mące kukurydzianej i ciekawe w smaku. Serdecznie polecam wypróbować w tym sezonie grillowym!

Grillowany szaszłykmojego przepisuSkładniki: na 10 szaszłyków1kg
filetów z piersi kurczaka4 duże
czerwone papryki4 średnie
cukinie5 dużych
cebul1/2 kg
pieczarek3 łyżki
sosu sojowego3 łyżki pikantnego
ketchupu (może być Pudliszki)3 łyżki
octu ryżowego lub
winnego1 płaska łyżka
cukru2 łyżki
mąki kukurydzianejPrzygotowanie:Warzywa i
mięso kroimy na spore kawałki. Przygotowujemy marynatę:
sos sojowy,
ocet,
cukier i
ketchup wszystko razem mieszamy. Dodajemy do marynaty pokrojone
mięso, łączymy z marynatą i zasypujemy
mąką kukurydzianą delikatnie mieszając. Odstawiamy na 20 minut.Po tym czasie na przemian nadziewać na patyczki warzywa z
mięsem i układać na kratce grillowej.Podawać z ulubionymi sosami, pesto,
miodem lub zwyczajnie z
musztardą i
ketchupem.Smacznego!Dodaję do akcji konkursowej: