ßßß
Składniki:1 filet z kurczaka1 marchewka1 mala cukinia150 g groszku cukrowego200 g makaronu ryżowego1 cebula2 ząbki czosnku4 łyżki sosu sojowego3 łyżki octu ryżowego4 łyżki oleju arachidowegoPrzyprawy zmieszać w miseczce, dodać kurczaka pokrojonego w kostkę. Wymieszać, odstawić na godzinę do lodówki. W tym czasie pokroić warzywa w paski. Na patelni lub w woku rozgrzać olej, wrzucić kurczaka i smażyć krótko na dużym ogniu. Przełożyć kawałki mięsa na talerz, do woka wrzucić najpierw cebulę, czosnek a następnie resztę warzyw. Smażyć krótko, tak, żeby warzywa były w miarę miękkie ale wciąż chrupiące. Makaron zalać gorącą wodą, po 5 minutach odsączyć i dodać do warzyw i kurczaka. Wszystko razem wymieszać, przyprawić do smaku, posypać posiekaną zielną cebulką. Natychmiast podawać.Smacznego:)