Wykonanie

Szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Chciałam Wam pokazać zupełnie inny sposób serwowania
filetu z kurczaka. Nie dosyć, że zmiksowany to jeszcze obtoczony w ziarnach
sezamu i nadziany na patyk.
Kurczaka podałam z pikantnym sosem i frytkami z piekarnika . Frytki można zastąpić
ryżem lub
kuskusem.Składniki
piersi z kurczaka, 2 pojedyncze
papryczka chili, 1/2
sól, 0,5 łyżeczki
cukier, 0,5 łyżeczki
mąka kukurydziana, 1 łyżeczkaziarna
sezamu, kilka łyżek
olej do smażenia,patyczki do szaszłyków, 4 sztukiSos
woda, 1/4 szklankipikantny
ketchup, 4 łyżki
miód,1 łyżeczka
mąka kukurydziana, 1 łyżeczkasos
chili lub
chili w proszku, 1/2 łyżeczkiSposób przygotowania1. Patyczki moczyć w wodzie przez 20 minut.
Kurczaka i
paprykę pokroić. Wrzucić do blendera. Dodać
sól,
cukier i
mąkę, zmiksować. Zmielone
mięso formować na patyczkach. Obtoczyć w
sezamie. Smażyć z obu stron na głębokim
oleju. Odsączyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych.2. Wszystkie składniki na sos wymieszać. Podgrzewać aż zacznie bulgotać i zgęstnieje.bob marley wallpaper