ßßß Cookit - przepis na Pstrągi w orzechowych skorupkach

Pstrągi w orzechowych skorupkach

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Nowa Kuchnia Polska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: trudne
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
1 duży pęczek kolendry
1/3 szklanki uprażonych niesolonych orzeszków ziemnych
1 łyżeczka startego imbiru
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki pieprzu
3 łyżki oleju
2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki
sól
1 łyżeczka świeżej posiekanej chili (razem z pesteczkami)
4 filety z pstrąga ze skórką
pokrojony na kawałeczki miąższ 1 ananasa
2 łyżeczki azjatyckiego sosu rybnego lub sosu sojowego
tłuszcz do blachy
Pstrągi w orzechowych skorupkach - sposób przygotowania: Rozgrzej grill w piekarniku. Oderwij i odłóż listki kolendry, łodyżki posiekaj (powinieneś otrzymać pół szklanki) i zmiksuj z imbirem, orzeszkami, czosnkiem, pieprzem, 2 łyżkami oleju, 1 łyżką soku z limonki, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki chili. Mieszaninę przełóż do miseczki. Filety rybne ułóż jeden obok drugiego (skórką do dołu) na natłuszczonej blasze. Posyp orzechowo-kolendrową mieszaniną, wstaw na 4-5 minut do gorącego piekarnika. W tym czasie posiekaj listki kolendry (powinieneś otrzymać około szklanki) i zmiksuj je z ananasami, sosem rybnym, resztą chili, oleju i soku z limonki oraz szczyptą soli. Otrzymaną aromatyczną masę przełóż do miseczki i podawaj do ryb.
Pieczona ryba - nie tylko od święta
, orzechowej skorupce z dodatkiem orientalnego musu z dodatkiem ananasa. Pyszny z pieczonymi ziemniakami. Pstrągi w orzechowych skorupkach 1 duży pęczek kolendry 1/3 szklanki uprażonych niesolonych orzeszków ziemnych 1 łyżeczka startego imbiru 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu 3 łyżki oleju 2 łyżki
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/67542022/pstragi w orzechowych skorupkach/p