Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Zuzanna WiciejowskaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (10 głosów)50 dag
polędwicy wieprzowej
olej do smażenia
sólpieprzSos: 500 ml
bulionu wołowego8
śliwek (świeżych lub mrożonych)2 łyżki
sosu sojowego1 czerwona
papryczka chilli1 łyżeczka
cukru150 ml saltram 1998 no 1 shiraz.
Polędwica wieprzowa z
sosem śliwkowym - sposób przygotowania: Najpierw przyrządzamy sos.
Śliwki gotujemy w
bulionie, aż będą miękkie. Wyjmujemy je, drylujemy i miksujemy. Zmiksowane
śliwki przekładamy na patelnię, dodajemy
sos sojowy, drobno posiekane
chilli,
wino i
cukier. Dusimy całość na małym ogniu około 6 minut.
Polędwicę kroimy na medaliony, oprószamy
solą i
pieprzem, i smażymy na rozgrzanym
oleju na złotobrązowo. Podajemy natychmiast po usmażeniu.
Polędwica w ziołachOperacja Barossakrańcu, są doskonale słyszalne po przeciwległej jej stronie, 150 metrów dalej. Ciekawe, czy współcześni mistrzowie winiarscy przychodzą tu nasłuchiwać szeptu Bachusa, zdradzającego im receptury kolejnych dzieł?
POLĘDWICA WIEPRZOWA Z
SOSEM ŚLIWKOWYM 50 dag
polędwicy wieprzowej,
olej do smażenia,
sólPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu