ßßß Cookit - przepis na Pieczona czerwona kapusta z pomarańczami, orzechami włoskimi i kozim serem

Pieczona czerwona kapusta z pomarańczami, orzechami włoskimi i kozim serem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Samar Khanafer-Gniadek
M&K DUKLAS
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 czerwona kapusta
2 pomarańcze (sok i skórka)
4-5 łyżek oleju z orzechów włoskich
sól i pieprz do smaku
szczypta chilli
1/2 łyżeczki cynamonu
1/3 szklanki orzechów włoskich
100 g koziego sera(np. rolady)
Pieczona czerwona kapusta z pomarańczami, orzechami włoskimi i kozim serem - sposób przygotowania: Pozbywamy się z kapusty brzydkich liści, a następnie kroimy ją w plastry grubości 1-2 cm. W miseczce mieszamy sok z jednej pomarańczy, skórkę otartą z pomarańczy, olej z orzechów włoskich i przyprawy: sól, pieprz, chilli oraz cynamon. Na wyłożoną papierem blaszkę przekładamy plastry kapusty, delikatnie skrapiając ją dressingiem. Następnie pieczemy ją w 180 stopni C około 15 minut. W tym czasie podprażamy orzechy włoskie na suchej patelni, wykrawamy z pomarańczy filety. Upieczoną kapustę posypujemy orzechami, filetami z pomarańczy oraz pokruszonym kozim serem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175277697/pieczona czerwona kapusta z pomaranczami orzechami wloskimi i kozim serem/p