Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Samar Khanafer-Gniadek
M&K DUKLASCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1
czerwona kapusta2
pomarańcze (sok i skórka)4-5 łyżek
oleju z
orzechów włoskichsól i
pieprz do smakuszczypta
chilli1/2 łyżeczki
cynamonu1/3 szklanki
orzechów włoskich100 g
koziego sera(np. rolady)Pieczona
czerwona kapusta z
pomarańczami,
orzechami włoskimi i
kozim serem - sposób przygotowania: Pozbywamy się z
kapusty brzydkich liści, a następnie kroimy ją w plastry grubości 1-2 cm. W miseczce mieszamy sok z jednej
pomarańczy, skórkę otartą z
pomarańczy,
olej z
orzechów włoskich i
przyprawy:
sól,
pieprz,
chilli oraz
cynamon. Na wyłożoną papierem blaszkę przekładamy plastry
kapusty, delikatnie skrapiając ją dressingiem. Następnie pieczemy ją w 180 stopni C około 15 minut. W tym czasie podprażamy
orzechy włoskie na suchej patelni, wykrawamy z
pomarańczy filety. Upieczoną
kapustę posypujemy
orzechami, filetami z
pomarańczy oraz pokruszonym
kozim serem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu